Köpguide: Vilket babygym ska man välja 2023?

Foto av författare
Skriven av:
Jasmin Karlsson
Uppdaterad senast:

Vilket babygym ska man välja när man ska köpa ett babygym för första gången? Det är en fråga som inte har något defintivt svar. När du ska välja babygym är det viktigt att du utgår från dina egna önskemål och behov. Du behöver även ha ditt barn ålder i åtanke och fundera på vilka funktioner och finesser som är av störst prioritet. Här kommer du att få läsa mer om de faktorer som du bör ha i åtanke inför ditt köp.

Faktorer att ta hänsyn till när du köper babygym

Vilket babygym ska man välja till nyfödd och vilket babygym ska man välja till det lite större och mer motoriskt utvecklade barnet? När du ska köpa babygym finns det ett flertal faktorer som är viktiga att ha i åtanke, så att du blir nöjd med köpet.

Om du redan vet vilka funktioner du är ute efter kan du läsa vårt bäst i test av babygym där vi utser bästa babygymmet och listar våra favoriter.

1. Modell och kvalité

När du ska välja babygym är det viktigt att du har kvaliteten i åtanke. Ett babygym ska vara stabilt nog, samtidigt som det ska vara ergonomiskt och tryggt för ditt barn att använda sig av. Här behöver du titta på vilket tyg som har använts för att tillverka lekmattan och även säkerställa att det inte innehåller några farliga kemikalier.

En av våra storfavoriter är Skip Hop Treetop Friends Classic Babygym, som är ett högkvalitativt babygym som är enkelt att montera ihop, plocka ner och använda sig av för både barn och föräldrar.

Skip hop Treetop Friends babygym

2. Pris

På marknaden finns det babygym i alla möjliga prisklasser, där de billigare varianterna ligger någonstans mellan 300-600 kronor. Priset är oftast en indikation på kvaliteten och därför bör du undvika de allra billigaste modellerna.

Vill du ha ett babygym som håller en hög standard och samtidigt är bra för plånboken kan vi rekommendera JLY Babygym Kanin. Babygymmet ligger i mellanprisklassen och ger ditt barn samma underhållning och höga komfort som ett babygym för 1500 kronor och uppåt.

JLY Babygym kanin

3. Säkerhet

Det viktigaste är trots allt att du väljer ett babygym som faktiskt är tryggt och säkert för ditt barn. Alla babygym i vårt bäst i test är testade, godkända och uppfyller kraven för EU säkerhetsstandard.

Har du ett barn som är mycket rörligt rekommenderar vi att du väljer ett babygym med extra höga kanter, till exempel Playgro Babygym Snuggle Me Pingvin som också har en skön och vadderad matta. Med hjälp av dessa kanter minskar du risken för att ditt barn ska kunna rulla ut från mattan och komma i kontakt med farliga föremål.

Playor Babygym Snuggle Me Pingvin

4. Funktioner

Huruvida avancerade funktioner är viktiga för dig eller inte kan bara du bestämma, men fördelen med många funktioner är att babygymmet också blir en rolig lekmatta som kan användas när barnet blir äldre. Det kan till exempel vara ljudfunktioner som ljud, låtar och melodier, men det kan också vara ljusfunktioner eller möjlighet att ta av och på leksakerna.

Vill du ha ett babygym med riktigt många funktioner är det helt klart 4-in-1 Kickin’ Tunes™ Babygym som du ska välja. Det här babygymmet levererar inte bara mer än 50 olika låtar, utan har också en rad olika leksaker som ditt barn kan underhålla sig med.

4 in 1 Kickin Tunes Babygym

FAQ Vilket babygym ska man välja? – Vanliga frågor och svar

Vilket material ska man välja på sitt babygym?

Välj gärna ett material som är smutsavstötande och som är enkelt att göra rent. Idag kan de allra flesta babygym tvättas i tvättmaskinen, alternativt torkas av med en fuktig trasa.

Vilka funktioner finns till ett babygym?

Babygym kan komma med alla möjliga typer av funktioner. Det kan till exempel vara lekbågar som är avtagbara som omvandlar babygymmet till en lekmatta, men det kan också vara roliga ljud- och ljusfunktioner.

Finns det babygym som spelar musik?

En produkt som utvecklats väldigt mycket under de senaste åren är just babygym. Idag finns det avancerade modeller som kan ge ifrån sig roliga ljud eller till och med spela musik och fina melodier.

Vilken typ av babygym ska man välja?

Du väljer helt enkelt det babygym som passar dig och ditt barn bäst. Det viktigaste är inte priset eller antalet tillbehör, utan att du väljer ett babygym som är testat och godkänt. Läs gärna vårt bäst i test av babygym.

Foto av författare
Om författaren
Jasmin Karlsson
Småbarnsmamma med tre små godingar. Älskar att skriva och umgås med familjen. Just nu föräldraledig men skriver artiklar åt Babykul.se. Arbetar annars i butik med barnleksaker och babyprodukter.

Lämna en kommentar