Test Braun ThermoScan 7 örontermometer 2024

Foto av författare
Skriven av:
Jasmin Karlsson
Uppdaterad senast:

Braun Thermoscan 7 är en avancerad örontermometer som erbjuder noggranna och pålitliga temperaturmätningar på bara några sekunder. Om någon är sjuk hemma vill du ha en pålitlig febertermometer för att kontrollera eventuell feber.

Jag har testat Braun ThermoScan, och det är den febertermometern som vi använder hemma i familjen till både barn och vuxna. I denna artikel kommer vi att ta dig igenom stegen för att använda Braun Thermoscan 7 örontermometer korrekt och effektivt och vilka för- och nackdelar som finns med produkten.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Bildbästa_tyngdtäckeKöp
Braun ThermoScanBraun ThermoScan 7+ Örontermometer
✅ Enkel att använda
✅ Passar för alla åldrar
✅ Tydliga färg- och ljudsignaler
✅ Ger ett pålitligt resultat
✅ Praktiskt nattläge
✅ Engångsskydd ingår
Köp här

Recension av Braun ThermoScan 7+ Örontermometer

Braun ThermoScan 7 örontermometer

Fördelar och nackdelar med Braun ThermoScan 7+ Örontermometer

 • ✅ Enkel att använda
 • ✅ Passar för alla åldrar
 • ✅ Tydliga färg- och ljudsignaler
 • ✅ Ger ett pålitligt resultat
 • ✅ Praktiskt nattläge
 • ✅ Engångsskydd ingår
 • ❌ Termometern kommer inte ihåg senaste åldersinställningen
 • ❌ Något dyr
 • ❌ Saknar lampa som kan ge ledljus i örat när det är mörkt

Bästa pris på Braun ThermoScan 7+ örontermometer

Så fungerar Braun ThermoScan 7+ Örontermometer

Braun Thermoscan 7 örontermometer är utrustad med flera funktioner som gör den till en pålitlig och praktisk enhet för temperaturmätning. Här är några av de främsta funktionerna på Braun Thermoscan 7 örontermometer:

Age Precision-teknik

Denna funktion är särskilt användbar för föräldrar. Den gör det möjligt att anpassa temperaturavläsningar baserat på åldersintervall. Genom att ange barnets ålder på termometern kan du få mer exakta tolkningar av temperaturresultaten och enkelt identifiera om temperaturen är normal eller förhöjd för barnet. Åldersintervallen är mellan 0-3 månader, 3-36 månader eller 36 månader+.

ExacTemp-teknik

ExacTemp-tekniken säkerställer att termometern är korrekt placerad i hörselgången för att få en noggrann temperaturavläsning. Genom att vägleda användaren med en ljudindikator och en ljussignal bekräftar ExacTemp att termometern är i rätt position och att mätningen är pågående.

Kontrollsystem

Färgindikatorn, som blir grön eller röd, är anpassad efter åldern på den man mäter temperaturen på. Visar indikatorn grönt har personen ingen feber, visar den gult har man en förhöjd kroppstemperatur och lyser den rött har personen hög feber.

GrönGulRöd
0-3 månader> 35,8 C – < 37,4 C> 37,4 C
3-36 månader> 35,4 C – < 37,6 C> 37,6 C – < 38,5 C> 38,5 C
36 månader – vuxen> 35,4 C – < 37,7 C> 37,7 C – < 39,4 C> 39,4 C

Bakgrundsbelyst display

Termometern är utrustad med en bakgrundsbelysning på displayen, vilket gör det enkelt att läsa av temperaturen även i mörkare miljöer eller på natten. Den tydliga och lättlästa skärmen ger snabb och tydlig information om temperaturen.

Minnesfunktion

Termometern har en minnesfunktion som kan spara de senaste temperaturavläsningarna. Detta är särskilt användbart för att spåra temperaturförändringar över tid eller för att dela information med läkare vid behov.

Dessa funktioner på Braun Thermoscan 7 örontermometer gör den till en pålitlig och användarvänlig enhet för temperaturmätning. Oavsett om det är för att övervaka ditt barns hälsa eller din egen, kan dessa funktioner ge snabba och exakta temperaturresultat för att hjälpa dig att fatta informerade beslut om vård och behandling. 

Så används Braun ThermoScan 7+ Örontermometer

 1. Steg 1: Förberedelse
  Innan du använder termometern måste du se till att den är korrekt kalibrerad och att du har rätt skydd för termometerproben. Kontrollera att termometern är ren och fri från smuts eller främmande ämnen. Slarva inte med att byta engångsskydd varje gång.
 2. Steg 2: Sätt in engångsskyddet
  Ta ett engångsskydd och placera det på termometerproben. Kontrollera att det sitter ordentligt och inte är skadat. Engångsskyddet är viktigt för att undvika smittspridning och för att säkerställa hygien. Jag har även märkt att ett använt engångsskydd kan ge ett felaktigt resultat.
 3. Steg 3: Förbered barnet eller dig själv
  Om du ska mäta temperaturen hos ett barn, se till att de är bekväma och lugna. Om möjligt, placera barnet i en sittande eller halvsittande position.
 4. Steg 4: Placera termometerproben i örat
  För att korrekt använda Braun Thermoscan 7, ta tag i örat och dra det lätt bakåt och uppåt för att räta ut hörselgången. Sätt sedan in termometerproben i hörselgången och se till att den är ordentligt på plats. Det är viktigt att termometern är tätt placerad för att få en korrekt avläsning.
 5. Steg 5: Ta temperaturen
  När termometern är på plats, tryck på knappen som aktiverar mätningen. Håll termometern på plats tills du hör ett ljud eller ser en indikation att mätningen är klar. Det tar vanligtvis bara några sekunder.
 6. Steg 6: Läs av resultatet
  Braun Thermoscan 7 har en tydlig display som visar temperaturen. Läs av resultatet noggrant och notera eventuella avvikande värden. Kom ihåg att normal kroppstemperatur kan variera beroende på ålder och individ.
 7. Steg 7: Rengör termometern
  Efter användning är det viktigt att rengöra termometern för att upprätthålla hygien. Ta bort engångsskyddet och släng det i enlighet med anvisningarna. Torka sedan av termometern med en ren, mjuk trasa eller bomullspinne.

Sammanfattning:
Att använda Braun Thermoscan 7 örontermometer är enkelt när du följer dessa steg. Kom ihåg att följa tillverkarens anvisningar och rådgör med din läkare vid behov. Genom att noggrant använda och underhålla termometern kan du få tillförlitliga temperaturmätningar för att övervaka din eller ditt barns hälsa på ett effektivt sätt.

Felsökning Braun ThermoScan Örontermometer

Hur ändrar man till celsius på Braun Thermoscan?

Ibland är det något nyfiket barn som har pillat på örontermotern och ändrat inställningen från celsius till farenheit. Men var inte orolig, det är lätt att ändra tillbaka.

För att ändra från farenheit till celsius (eller tvärtom), slår du på Braun Thermoscan örontermometer och håller on/off knappen intryckt i cirka 3 sekunder. Fortsätt hålla knappen intryckt och termometern kommer att växla mellan F och C. Släpp knappen när C-symbolen visas.

Termometern kommer att pipa till för att bekräfta ändringen och kommer sedan att stänga av sig själv.

Felmeddelande Braun Thermoscan Error P05

Om Braun Örontermometer visar felmeddelandet P05 innebär det att termometern inte är placerad korrekt i örat. För att åtgärda det, gör en ny mätning. Säkerställ att termometern är helt stil under tiden mätningen görs.

Slutsats Braun ThermoScan 7+ Örontermometer

Få saker slår produkter som är enkla och smidiga att hantera, vilket är en av många anledningar till varför jag själv använder Braun Thermoscan 7 örontermometer och att jag kan rekommendera andra att införskaffa den. Jag gillar att den är enkel att använda och ger tillförlitligt resultat. Det är inte obehagligt att ta temperaturen och det fungerar bra på mina barn och de sitter still de sekunderna det tar.

Nackdelarna jag ser med produkten är att den är relativt dyr i inköp samt att jag saknar ett ledljus för att hitta rätt i örat när det är mörkt i rummet.

Men efter en längre tids användning av produkten anser jag att priset är värt att betala för produkten och smidigheten och kvaliteten är värd mycket.  

FAQ Braun Thermoscan 7 örontermometer – vanliga frågor och svar

Hur fungerar Braun Thermoscan örontermometer?

Braun Thermoscan örontermometer använder infraröd teknik för att mäta temperaturen i hörselgången. Termometern fångar upp den infraröda värmen som avges från trumhinnan och omvandlar den till en temperaturavläsning.

Är Braun Thermoscan örontermometer säker att använda?

Ja, Braun Thermoscan örontermometer är säker att använda när den används enligt anvisningarna. Termometern är designad för att vara skonsam och snabb, och den har blivit väl testad för att säkerställa pålitliga och säkra temperaturmätningar.

Vilken ålder är Braun Thermoscan örontermometer lämplig för?

Braun Thermoscan örontermometer är lämplig för alla åldrar, inklusive spädbarn, barn och vuxna. Den kan användas för att mäta temperaturen hos människor i alla åldrar.

Hur länge tar det att mäta temperaturen med Braun Thermoscan örontermometer?

Mätningen med Braun Thermoscan örontermometer tar vanligtvis bara några sekunder. Termometern är snabb och effektiv för att ge dig en snabb temperaturavläsning.

Kan jag använda Braun Thermoscan örontermometer på mig själv?

Ja, du kan använda Braun Thermoscan örontermometer på dig själv genom att följa instruktionerna för korrekt placering i hörselgången. Se till att du följer anvisningarna noggrant för att få noggranna temperaturmätningar.

Vilken typ av batterier kräver Braun Thermoscan örontermometer?

Braun Thermoscan örontermometer använder vanligtvis två 1,5 V AA-batterier. Kontrollera termometerns bruksanvisning för exakt information om vilka batterier som rekommenderas.

Kan jag använda Braun Thermoscan örontermometer för att mäta temperaturen hos spädbarn?

Ja, Braun Thermoscan örontermometer kan användas för att mäta temperaturen hos spädbarn. Det är en snabb och skonsam metod för att ta deras temperatur.

Kan jag använda Braun Thermoscan örontermometer för att mäta temperaturen på djur?

Nej, Braun Thermoscan örontermometer är specifikt utformad för att mäta temperaturen i människors öron och bör inte användas för att mäta temperaturen hos djur.

Hur rengör jag Braun Thermoscan örontermometer?

För att rengöra Braun Thermoscan örontermometer, ta bort det använda engångsskyddet och torka av termometern med en ren, mjuk trasa eller bomullspinne. Följ bruksanvisningen för ytterligare instruktioner om rengöring och underhåll.

Kan jag använda Braun Thermoscan örontermometer för att mäta temperaturen på föremål eller ytor?

Nej, Braun Thermoscan örontermometer är inte avsedd att användas för att mäta temperaturen på föremål eller ytor. Den är specifikt utformad för att mäta temperaturen i människors öron.

Foto av författare
Om författaren
Jasmin Karlsson
Småbarnsmamma med tre små godingar. Älskar att skriva och umgås med familjen. Just nu föräldraledig men skriver artiklar åt Babykul.se. Arbetar annars i butik med barnleksaker och babyprodukter.

Lämna en kommentar