Stokke Steps vs Tripp Trapp – Recension och jämförelse 2023

Foto av författare
Skriven av:
Jasmin Karlsson
Uppdaterad senast:

När det gäller barnstolar är det viktigt att välja en som är säker och bekväm för ditt barn att sitta i. Stokke, en ledande tillverkare av barnstolar, erbjuder två populära modeller: Stokke Steps och Stokke Tripp Trapp. 

I denna artikel om Stokke Steps vs Tripp Trapp, kommer vi att jämföra dessa två stolar utifrån fyra kategorier: ålder och viktbegränsning, dimension, säkerhet och komfort, tillbehör och pris.

Stokke Steps vs Tripp trapp – sammanfattning

BildfordelarnackdelarKöp
Stokke Steps - Stokke Steps vs Tripp TrappFördelar:
 • Enkel att sätta ihop och använda
 • Bekväm för både barn och förälder
 • Kan användas från spädbarnsåldern med babysits-tillbehör
 • Slank design som passar in i moderna hem
 • Många tillbehör att välja mellan
Nackdelar: 
 • Viktbegränsning på 15 kg, vilket betyder att den inte kan användas lika länge som Stokke Tripp Trapp
 • Vissa användare tycker att den är för låg för vissa matbord
Köp här
Stokke Tripp Trapp - Stokke Steps vs Tripp trappFördelar: 
 • Ergonomisk design som främjar rätt kroppshållning för barnet
 • Kan justeras för att passa barn i alla åldrar
 • Lång livslängd och kan användas i många år
 • Många färg- och träalternativ att välja mellan
 • Tidlös design som passar in i de flesta hem
Nackdelar: 
 • Svårare att montera än Stokke Steps
 • Vissa användare tycker att den är för hög för vissa matbord
 • Vissa tillbehör, som babysitsen, kan vara svåra att rengöra
Köp här

Det är viktigt att notera att fördelar och nackdelar kan variera beroende på användarens individuella preferenser och behov. Det är alltid bäst att göra din egen forskning och prova ut stolarna själv för att bestämma vilken som passar dig och ditt barn bäst.

Stokke Steps vs Tripp Trapp – skillnader på stolarna

Stokke Steps vs Tripp trapp - skillnader och likheter

Ålder och Viktbegränsning

Stokke Steps rekommenderas för barn mellan 3 månader och 3 år och har en maximal viktbegränsning på upp till 84 kg när stolen används utan tillbehör. 

Stokke Tripp Trapp är lämplig för barn från 6 månader och upp till vuxen ålder och klarar upp till hela 136kg om den används som stol. 

Stokke Tripp Trapp är tack vare sin höga maxvikt mer mångsidig för familjer som vill ha en stol som kan användas under en lång tid och något som familjen kan växa med. 

Även om Stokke Steps har en lägre viktgräns, kommer ditt barn fortfarande att kunna använda den i många år, även om storleken kommer att bli en begränsning när barnet närmar sig ca 10 år. 

Dimension

Stokke Steps är något mindre än Stokke Tripp Trapp och tar upp mindre utrymme. Stokke Steps har en höjd på 71cm, en bredd på 61cm och en djup på 43cm.

Stokke Tripp Trapp är högre med en höjd på 79cm, men är något smalare med en bredd på 49 cm och djup på 46cm.

Dimensioner Stokke Steps och Tripp trapp

Säkerhet

För Stokke är säkerhet och välmående hos barnen som använder deras produkter alltid det viktigaste. För att säkerställa detta genomgår produkterna mängder med tester och man förbättra hela tiden sina produkter för att säkerheten ska vara så hög som möjligt. 

Båda stolarna finns att få med 5-punkts säkerhetssele för att säkerställa att barnet sitter säkert på plats och inte riskerar att trilla ur stolen.

En fördel med Tripp Trapp är att när du köper den med babyinsatsen eller nyföddpaketet, ingår Extended Glider Set som monteras på benen till stolen för att förhindra att stolen välter bakåt om barnet skjuter ifrån sig från bordet. 

Steps har inga extra skydd för benen, men de är placerade långt ifrån varandra för att ge stabilitet och förhindra att den välter.

Stokke fem punkts sele för extra säkerhet

Barn kan bekvämt njuta av sin måltid eftersom båda stolarna har en ergonomisk design som stödjer god hållning, hjälper dem att sitta upprätt och ger naturligt ryggstöd.

Steps levereras med en justerbar ryggstöd i två positioner för att passa barn i olika storlekar och säkerställa ett bra stöd för ryggen när de växer.

Förutom detta har Stokke Steps ett justerbart fotstöd som erbjuder fem olika justeringar. På så vis kan barnet vila fötterna på fotstöden när det äter. 

Tripp trapp stolen växer också tillsammans med barnet. Den har en justerbar sits och även justerbart fotstöd. Med flera sittpositioner kan denna Stokke-stol passa till och med en tonåring eller vuxen person.

Stokke använder giftfri färg, och båda stolarna är fria från BPA och ftalater.

Tillbehör

Både Stokke Steps och Stokke Tripp Trapp erbjuder ett brett utbud av tillbehör för att anpassa stolarna efter ditt barns behov. Stokke Steps har en babysitter och bricka som kan köpas separat.

Stokke Tripp trapp har förutom de klassiska tillbehören som en skön dyna, bland annat ett set för nyfödda som är som en babysitter som du klickar fast direkt på stolen. Babysittern har ingen gungfunktion men har två olika lägen och även en leksakshållare ingår för att underhålla barnet. Fördelen med detta tillbehör är att även det minsta barnet kan vara med vid matbordet när övriga familjen äter. 

Skillnaden på babysittern till de båda stolarna är att babysittern till Stokke Steps har en gungfunktion och den kan även användas fristående vilket inte fungerar till babysittern som är till Tripp trapp.

Till Stokke Tripp Trapp finns även ett babyset som kan användas när barnet kan sitta själv och när barnet börjar äta kan man köpa en bricka som man hänger på stolen där barnet kan ha sitt matset på. Samma typ av set finns även till Stokke Steps.

Det finns även en smart förvaring som kan hängas bak på stolen där ni kan förvarar barnets leksaker under måltiden. 

Till Stokke Steps finns inte heller den smarta förvaringslådan. 

Stokke Tripp Trapp tillbehör - smart förvaring

Pris

Stokke Steps och Stokke Tripp Trapp har båda höga priser, men Stokke Tripp Trapp är något billigare än Stokke Steps. Priserna varierar beroende på vilka tillbehör du väljer att köpa.

Här nedan kan du se de bästa priserna för de båda produkterna just nu: 

Design och färg

En annan viktig faktor att ta hänsyn till när man jämför Stokke Steps och Stokke Tripp Trapp är design och färg.

Stokke Steps har en modern och stilren design med slimmade linjer och en mjuk form. Den är tillgänglig i flera olika färger, inklusive vitt, grått och svart, vilket gör att den enkelt kan anpassas till olika heminredningar. 

Stokke Tripp Trapp har en mer traditionell och tidlös design, med en slät yta och raka linjer. Stolen finns tillgänglig i ett stort antal färger och träslag, inklusive naturligt trä, vitt, svart och flera andra nyanser. 

Stokke Tripp Trapp - olika färger

Valet av design och färg beror på dina personliga preferenser och inredningsstil. Om du vill ha en modern och minimalistisk barnstol som passar in i ditt moderna hem kan Stokke Steps vara ett bra alternativ. Om du föredrar en mer traditionell och tidlös design och vill ha en stol som kan växa med ditt barn är Stokke Tripp Trapp det bättre valet.

Stokke Steps vs Tripp Trapp – Slutsats

Båda stolarna har sina fördelar och nackdelar, men valet mellan dem beror på dina specifika behov och preferenser. Om du har ett spädbarn och behöver en mindre stol som kan användas från tidig ålder, kan Stokke Steps vara det bättre valet. Om du däremot vill ha en stol som kan växa med ditt barn och användas under en längre tid, är Stokke Tripp Trapp det mer mångsidiga alternativet.

Säkerheten och komforten är hög på båda stolarna, så valet beror också på vilken modell som passar din livsstil och estetiska preferenser. Stokke Steps erbjuder en modern och slimmad design, medan Stokke Tripp Trapp har en mer klassisk och tidlös look.

När det gäller priset är båda stolarna högt prissatta, men Stokke Tripp Trapp är något billigare än Stokke Steps. Samtidigt får du en stol som kommer hålla i många år och jag själv är inne på tredje barnet som har använt samma Tripp trapp stol.

För min egen del har Stokke Tripp Trapp passat bäst för min familj. Det är en stabil stol, som barnet kan växa med. Det har många tillbehör som gör stolen säker att använda och kan användas från nyfödd upp till fullvuxen.

Men det slutliga valet mellan Stokke Steps och Stokke Tripp Trapp en personlig fråga som beror på dina behov och preferenser. Oavsett vilken modell du väljer kan du vara säker på att du har en högkvalitativ och säker barnstol som kommer att vara till nytta i många år framöver.

FAQ Stokke Steps vs Tripp Trapp – vanliga frågor och svar

Fungerar Stokke Steps Bricka med Tripp Trapp?

Nej, Brickan till Stokke Steps passar inte till Stokke Tripp trapp.

Kan en vuxen sitta på Stokke Steps?

Ja, en vuxen person kan sitta på Stokke Steps eftersom maxvikten är 85 kg. Men sätesdimensionerna är byggda för små barn, så det kan vara lite obekvämt. När man jämför Stokke Tripp Trapp vs Stokke Steps kan Tripp trapp användas tills man blir vuxen med en maxvikt på 136 kg.

Kan en vuxen sitta på Stokke Tripp Trapp? 

Ja, en vuxen person kan sitta på Stokke Tripp trapp eftersom maxvikten är 136kg. Tripp trapp stolen har en bredare sits än Stokke Steps och är därför bekvämare att använda för en vuxen person. 

Kan man vika ihop Stokke steps barnstol? 

Nej, efter att Stokke Steps barnstol har monterats ihop så går det inte att vika ihop den. Detta kan vara en stor nackdel för föräldrar som har ont om utrymme hemma och letar efter enkel förvaring.

Hur länge kan du använda Stokke Steps?

Stolen kommer att fortsätta växa med barnet, och den idealiska åldern för att använda denna moderna stol vid familjebordet är runt 10-12 år. Den justerbara fotstödet fungerar bra för att hjälpa barn att kliva i och ur stolen. 

Vilken är den bästa Stokke barnstolen?

Om du vill ha en stol med modern design och justeringar, som är lätt att rengöra och som växer med ditt barn, verkar Steps vara rätt lösning.
Om du föredrar en barnstol av högkvalitativt trä som du också kan använda senare som en fristående stol, är Tripp Trapp ett bättre val.

Foto av författare
Om författaren
Jasmin Karlsson
Småbarnsmamma med tre små godingar. Älskar att skriva och umgås med familjen. Just nu föräldraledig men skriver artiklar åt Babykul.se. Arbetar annars i butik med barnleksaker och babyprodukter.

Lämna en kommentar