Stokke Steps Bouncer Babysitter recension 2023

Foto av författare
Skriven av:
Jasmin Karlsson
Uppdaterad senast:

Stokke Steps bouncer babysitter är en mycket fin och smidig babysitter som lämpar sig för barn upp till ca 6 månaders ålder och som kommer med många fina funktioner. Med en babysitter har du som förälder möjlighet att få armarna fria medan ditt barn sitter tryggt och säkert på en behaglig plats. I denna artikeln har vi recenserat Stokke Steps Bouncer babysitter.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning, recension av Stokke Steps Bouncer babysitter

Stokke Steps bouncer babysitter passar för dig som är på jakt efter en lite dyrare och mer exklusiv babysitter som verkligen håller vad den lovar.

När jag testade Stokke Steps bouncer babysitter blev jag glatt överraskad av hur många funktioner och finesser den har, även om den till synes ser ganska enkel ut i sin utformning. Stokke Steps bouncer babysitter passar för dig som vill ha en riktigt trygg produkt som du enkelt kan rengöra genom att stoppa in i maskinen.

Det för mig bästa med Stokke Steps bouncer babysitter är att den har en gungfunktion som gör att bebisen mjukt vaggas till ro samt att babysittern är kompatibel med Stokkes populära barnstol och kan monteras på denna.

Betyg: 7/10

Bästa pris på Stokke Steps bouncer babysitter

Recension av Stokke Steps bouncer babysitter

Bra babysittern 2023

Stokke Steps Bouncer babysitter recension

Pris: ca 1300-1500 kr
Mått: 80 x 67 x 53 cm
Vikt: maxvikt på 9 kg
Liknande produkter: Babybjörn Bliss Babysitter, Maxi-Cosi Kori babysitter

Produktegenskaper

  • ✅ Tillverkad i ett smutsavstötande material som är avtagbart
  • ✅ Har en mjuk och behaglig gungfunktion
  • ✅ Ställbar sits som kan justeras i takt med att titt barn växer
  • ✅ Kan fästas på Stokke barnmatsstol
  • ❌ Inga leksaker (förutom leksaksbåge) medföljer vid köp
  • ❌ Högt pris
  • ❌ Har en lägre maxvikt på 9 kg

Det finns många saker med Stokke Steps bouncer babysitter som gör den till en riktigt bra babysitter och kanske en av de absolut bästa jag har testat. Till att börja med gillar jag hur smidig och enkel den är att använda.

Babysittern kommer redan monterad, vilket innebär att jag bara behövde fälla ut benstödet för att därefter kunna använda den direkt. Något som var mycket viktigt för mig var även säkerheten och med både spädbarnsinlägg, vadderade axelband och fempunktssele kan du vara säker på att ditt barn sitter säkert.

Vill du läsa mer om vad du ska tänka på när du köper babysitter läs vår köpguide om vilken babysitter du ska välja.

1. Kvalité

När jag sätter mitt barn i en babysitter vill jag vara säker på att produkten är tillverkad i ett så högkvalitativt material som möjligt. Stokke är ett mycket känt och ledande varumärke på marknaden och därför tvekade jag inte på att produkten skulle hålla en hög standard.

Här är det tydligt att varumärket fokuserat på hållbara material som samtidigt är bekväma och praktiska. Tyget kan du t.ex. plocka bort och tvätta i maskin och sitsen är utrustad med en mycket skön och vadderad dyna för bästa möjliga komfort.

2. Upplevelse

Som förälder kommer du ständigt att ha fullt upp och då är det viktigt att välja barnprodukter som är så enkla och användarvänliga som möjligt. Stokke Steps bouncer babysitter kan börja användas direkt efter att du har fått hem och det enda du behöver göra är att sätta ner ditt barn samt justera fempunktsselen så att det sitter ordentligt.

I samband med ditt köp får du också med en leksaksstång som du enkelt kan plocka bort om du inte har användning för den. Jag tyckte dock att det var ett mycket praktiskt tillbehör eftersom du kan fästa alla sorters leksaker på den.

Många barnprodukter har alldeles för avancerade inställningar som gör de jobbiga och svåra att använda sig av, men justeringsfunktionerna på Stokke Steps bouncer babysitter är smidigare än någonsin. Bältet ställer du lätt in genom att förkorta eller förlänga axelbanden och genom att skruva på vreden kan du även justera sittläge. Perfekt!

Stokke Steps Bouncer Babysitter gungfunktion

3. Pris

Stokke Steps bouncer babysitter är förvisso en av de bästa på marknaden, men det är något som också avspeglas i priset. En ny Stokke Steps bouncer babysitter ligger mellan 1300-1500 kronor, vilket är lite dyrare än många andra.

Priset står sig dock bra i jämförelse med vad du faktiskt får så babysittern är helt klart värd sin investering.

4. Slutsats

Om det inte vore för det lite högre priset finns det egentligen inget negativt med Stokke Steps bouncer babysitter överhuvudtaget. Den här babysittern är inte bara enkel för dig som förälder att använda dig av, utan den är också bekväm för ditt barn och otroligt mångsidig.

Har du en Stokke stol kan du fästa Stokke Steps bouncer babysitter ovanpå och på så sätt ha ditt barn i en mer lättåtkomlig höjd, samtidigt som du kan ha den ståendes på golvet och låta gungfunktionen vagga ditt barn till sömns vid eftermiddagsvilan.

Betyg: 7/10

Se gärna var Stokke Steps bouncer babysitter hamnade i vårt test av babysitters 2023.

Att använda Stokke Steps bouncer babysitter

Har du svårt att veta vilken babysitter du ska välja kan jag varmt rekommendera Stokke Steps bouncer babysitter. Att använda en babysitter var något som jag först var tveksam till, men efter att ha upplevt alla fördelar är jag övertygad om dess fördelar.

Egentligen behövs inga direkta instruktioner för hur du använder dig av Stokke Steps bouncer babysitter, eftersom den är så praktisk och användarvänlig. Du tar bara ut den ur förpackningen, fäller ut stödbenet, justerar selen och sits och sätter sedan ner ditt barn.

Det som är viktigt att ha i åtanke är att det finns en rekommenderad maxvikt. Stokke Steps bouncer babysitter har en maxvikt på 9 kg som du inte bör överstiga för att garantera barnets säkerhet. Du får heller inte låta ditt barn sitta alldeles för länge i babysittern per tillfälle eller lämna barnet utan uppsikt.

Bakgrund till företaget Stokke

Är det något varumärke som verkligen lyckats göra ett namn av sig så är det Stokke. Stokke är ett norskt företag som fokuserar på högklassiga barnprodukter och som tillverkar allt från babysitters till spjälsängar, barnmatstolar, barnvagnar och barnvagnstillbehör, madrasser och mycket mer. Företaget riktar sig till barnfamiljer som vill göra vardagen lite enklare, tryggare och mer praktisk.

Det är något som Stokke Steps bouncer babysitter är ett mycket bra bevis på. Den här babysittern är en storslagen favorit hos många föräldrar och barn och kan användas upp till 9 kg. Något som många föräldrar tycker är viktigt är hygienen och därför är Stokke Steps bouncer babysitter tillverkad i ett smutsavstötande material som både kan torkas av och stoppas in i tvättmaskinen för en riktig ordentlig rengöring.

FAQ Stokke Steps bouncer babysitter – Vanliga frågor och svar

Vilken Stokke Steps bouncer babysitter är bäst?

Stokke ligger bakom ett flertal riktigt fina och säkra babysitters som du kan välja mellan. Min egen favorit är Stokke Steps bouncer babysitter, eftersom den är både fin och praktisk.

Kan man tvätta en Stokke Steps bouncer babysitter?

Att rengöra en Stokke Steps bouncer är mycket enkelt. Till att börja med är tyget smutsavvisande och kan torkad av med en trasa, men det kan även tas bort och tvättas i maskin.

Hur länge kan man använda en Stokke Steps bouncer babysitter?

Stokke Steps bouncer babysitter kan användas fram till dess att ditt barn väger 9 kg. Detta motsvarar en ungefärlig ålder på ca 6 månader beroende på hur mycket ditt barn väger.

Kan man byta klädsel till Stokke Steps bouncer babysitter?

Stokke erbjuder ingen reservdel till sin babysitter i form av klädsel. Däremot kan du ta bort klädseln som finns och fräscha upp genom att stoppa den i maskinen.

Foto av författare
Om författaren
Jasmin Karlsson
Småbarnsmamma med tre små godingar. Älskar att skriva och umgås med familjen. Just nu föräldraledig men skriver artiklar åt Babykul.se. Arbetar annars i butik med barnleksaker och babyprodukter.

Lämna en kommentar