7 bra babyvakter i test – hitta bästa babyvakten 2024

Foto av författare
Skriven av:
Jasmin Karlsson
Uppdaterad senast:

I denna artikeln tittar vi på bästa babyvakten. Med en bra babyvakt kan du som förälder känna dig mycket tryggare när ditt lilla barn ligger och sover. Babyvakter har sedan länge varit ett mycket bra sätt för föräldrar att få koll på bebisen, även om de befinner sig i ett annat rum.

Idag finns det babyvakter med alla möjliga moderna funktioner och teknologier. Du kan inte bara höra om ditt barn vaknar och är ledsen, utan du kan även se din bebis över video eller kommunicera med barnet och lugna innan du har hunnit fram.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Bästa babyvakten 2024 – 7 st testade modeller

Här nedan har vi listat sju stycken riktigt bra och högkvalitativa babymonitors som är ledande på marknaden just nu. Vi har bland annat utsett den bästa babyvakten just nu, samt den billigaste babyvakten och babyvakt som du kan ha i din mobiltelefon. Du väljer naturligtvis den som passar dig och ditt barn bäst.

1. Capidi Babyvakt

Bästa babyvakten

Capidi babyvakt - bästa babyvakten

För- och nackdelar

 • ✅ Lång räckvidd
 • ✅ Batteritid på 100 timmar
 • ✅ Lång garanti
 • ❌ Ingen videofunktion
 • ❌ Ingen Wifi

Även om det finns många bra babyvakter på marknaden finns det få som slår Capidi Babyvakt. Därför har vi utsett produkten till bästa babymonitor i detta test. Den här vakten är inte bara en storfavorit hos föräldrar i Sverige, utan den säljs också som smör i många andra delar av världen.

Capidi Babyvakt må tillsynes se väldigt enkel ut, men designen är användarvänlig och känns fortfarande modern och stilren. Att det finns få knappar gör den dessutom mycket smidigare och lättare att förstå sig på. Dock saknar den videofunktion, men har en utmärkt högtalare och mikrofon med bra räckvidd på 800 meter. Det gör att du med säkerhet kan vistas i hela din bostad, utan att behöva oroa dig för att du inte ska höra din bebis. Skulle du ändå hamna för långt bort varnar Capidi i god tid.

Capidi babyvakt är en av de babyvakten som har högst betyg hos Jollyroom, den har vunnit flera bäst i test, bla hos danska Forbrugerrådet Tænk och även vi tycker att det är den bästa babyvakten 2024.

Läs gärna vår recension av Capidi babyvakt.

2. Philips Avent SCD845 Babyvakt Med Video

Bästa babyvakten med video

Philips Avent SCD845 Babyvakt Med Video

För- och nackdelar

 • ✅ Babyvakt med video och mikrofon/högtalare
 • ✅ Batteri och laddare medföljer i köp
 • ✅ Modern design
 • ❌ Endast 10 timmars batteritid
 • ❌ Kortare räckvidd än många andra modeller

Philips Avent SCD845 Babyvakt Med Video är en högteknologisk och modern babyvakt som passar dig som bara vill ha det absolut bästa för din bebis. Den här babymonitorn kommer i form av två enheter, där den ena är en kamera med en mikrofon och den andra är en videoskärm. Den högkvalitativa 3.5 tums LCD-skärmen ger dig full uppsikt över ditt barn under hela sovstunden eller natten.

Philips Avent SCD845 Babyvakt med video är utrustad med en relativt lång räckvidd på 300 meter, vilket räcker gott och väl för de allra flesta. Den drivs också med hjälp av uppladdningsbara batterier och har en sammanlagd batteritid på 10 timmar. I samband med köp får du med ett batteri, så att du kan börja använda dig av den direkt när ni kommer från BB.

Philips Avent babyvakt är enkel att använda och få igång med få knappar och utan avancerade inställningar. Ljud- och videoöverföringen håller hög kvalité och vi tycker att Philips Avent SCD845 är bästa babyvakten med monitor 2024!

3. Padwico Babyvakt 850

Padwico Babyvakt 850

För- och nackdelar

 • ✅ Många moderna funktioner
 • ✅ Nattlampa och musik
 • ✅ Fungerar som en termometer
 • ❌ Saknar bältesklämma
 • ❌ Kräver olika laddningsstationer

Padwico Babyvakt 850 lämpar sig bra för dig som inte bara vill kunna höra om ditt barn vaknar, utan som även vill kunna kommunicera med bebisen från ett annat rum. Padwico Babyvakt 850 är nämligen utrustad med en tvåvägskommunikation som säkerställer mikrofon och högtalare på båda enheterna.

För att vara extra smidig att använda är den också utrustad med ett vibratorlarm, samt ett ljuslarm med ett mycket lugnande ljus. Det innebär att Padwico Babyvakt 850 med fördel kan användas som en nattlampa till ditt lilla barn. Som om detta inte vore nog kan babymonitorn även spela upp lugnande och fin musik, för att ditt barn ska somna om tryggare. Sover bebisen utomhus kan du också använda Padwico Babyvakt 850 för att få koll på temperaturen, eftersom den fungerar som en termometer.

4. Neonate BC-8000DV Babyvakt

Neonate BC-8000DV Babyvakt

För- och nackdelar

 • ✅ Möjlighet att aktivera med röststyrning
 • ✅ Både video och audiofunktion
 • ✅ Termometer
 • ✅ Lång räckvidd för audio
 • ❌ Inte lika lång räckvidd för video
 • ❌ Dyr

Med Neonate BC-8000DV Babyvakt blir det enkelt för dig att få stenkoll på din bebis, oavsett om bebisen tar sig en sovstund under dagen eller om ni har gått och lagt er för natten. Den här babymonitorn har en snygg och stilren design som passar i de flesta hem och erbjuder en 300 meters räckvidd för videofunktionen.

Neonate BC-8000DV Babyvakt är nämligen utrustad med en kamera så att du hela tiden kan ha full uppsikt över ditt lilla barn. Till skillnad från andra modeller i detta test kan du dessutom ansluta upp till 4 stycken externa barnenheter till babyvakten. Även om räckvidden för videoförbindelsen inte är speciellt lång, finns en 800 meters räckvidd för ljudfunktionen, samt möjlighet att kommunicera med ditt barn.

5. Motorola Ease 34 Video Babymonitor

Motorola Ease 34 Video Babymonitor

För- och nackdelar

 • ✅ Stor och ordentlig skärm
 • ✅ Mörkerseende
 • ✅ Mycket bra ljus utan några störningar
 • ✅ Räckviddsvarning
 • ❌ Går ej att vinkla
 • ❌ Kräver helt plan yta
 • ❌ Inga instruktioner medföljer

Motorola Ease 34 Video Babymonitor är en mycket pålitlig babyvakt som är utrustad med en stor och ordentlig skärm, samt ett högteknologiskt mörkerseende. Babyvakten har dessutom en digital röstaktivering och en babyenhet med strömkabel. Det innebär att det endast är föräldraenheten du behöver ladda.

Vill du känna dig lugn när din bebis sover är Motorola Ease 34 Video Babymonitor ett bra val. Babymonitorn har tvåvägskommunikation, samt lugnande musik och ljus om det skulle vara så att din bebis vaknar och är ledsen. Enligt tillverkarna har Motorola Ease 34 Video Babymonitor en räckvidd på 300 meter, vilket inte är det längsta, men standard för videovakter. Skulle det vara så att du hamnar för långt från babyenheten ger Motorola Ease 34 Video Babymonitor ifrån sig ett varningsljud.

6. Rubicson Babyvakt med nattlampa

Billig babyvakt

Rubicson Babyvakt med nattlampa

För- och nackdelar

 • ✅ Zoomfunktion
 • ✅ Video med mörkerseende för bästa resultat
 • ✅ Perfekt ljud
 • ✅ Mycket prisvärd
 • ❌ Räckvidd på endast 200 meter
 • ❌ Batteri ingår inte i köp

Rubicson Babyvakt med nattlampa är en mycket säker och bra babyvakt som passar lika bra för barn som för föräldrar som vill öka tryggheten. Rubicson Babyvakt med nattlampa är en batteridriven babyvakt som är utrustad med videofunktion, ljudfunktion, samt ett behagligt ljus som fungerar som en betryggande nattlampa för den lilla.

Med Rubicson Babyvakt med nattlampa kan du alltid känna dig säker när ditt barn tar sig en sovstund. Optimal ljudupptagning får du om Rubicson Babyvakt med nattlampa placeras så nära ditt barn som möjligt, men utan att bebisen kan komma åt den. Utöver ovanstående funktioner är babymonitorn även utrustad med en zoomfunktion, automatisk ljuduppspelning, samt tvåvägskommunikation så att du kan prata med ditt barn. I samband med beställning behöver du köpa till batteri, eftersom detta inte ingår i ditt köp.

7. Owlet Cam Babyvakt

Babyvakt i mobilen

För- och nackdelar

 • ✅ Modern babyvakt med tillhörande app
 • ✅ Styr enkelt babymonitorn med hjälp av mobilen
 • ✅ Tvåvägskommunikation
 • ❌ Kan upplevas för avancerad
 • ❌ Kräver iOS 12/Android 5.0 eller senare

Owlet Cam babyvakt är en mycket avancerad och högkvalitativ babymonitor som strömmar med hela 1080 HD video. Videofunktionen är även utrustad med ett mörkerseende och har tvåvägsljud så att du kan höra ditt barn och samtidigt kommunicera. Även om du använder din mobiltelefon till andra saker kan du fortfarande ha full kontroll. Du får nämligen uppdateringar i form av rörelsemeddelanden varje gång ditt barn ger ifrån sig ett ljud.

Owlet Cam Babyvakt är således den ultimata babymonitorn för dig som vill ha stenkoll. Här kan du inte bara se vilken temperatur det är i rummet och ändra vidvinkel, zoom och nattläge. Du kan även sätta på lugnande bakgrundsljud eller använda tvåvägskommunikationen för att tala med ditt barn – allt med hjälp av din mobiltelefon och en nedladdningsbar app!

Köpguide babyvakt

Det finns flera saker som är positiva med att investera i en babyvakt, men också många saker du behöver tänka på i samband med ditt köp. En babyvakt gör vardagen enklare för dig som förälder, eftersom du kan få full uppsikt över ditt barn även om du inte befinner dig i samma rum. Det gör dessutom att du kan sova mycket tryggare under natten, eftersom du vet att du kan höra bebisen från barnkammaren. Här nedan listar vi tre punkter som är viktiga att ha i åtanke.

1. Funktioner

Idag finns det babymonitors med alla möjliga funktioner och egenskaper. Tittar du på de dyraste och mest moderna modellerna är det inte ovanligt att de har tvåvägskommunikation, belysning, samt mörkerkamera som gör att du kan se ditt barn i realtid. Kom ihåg att ju fler avancerade funktioner, desto mer kommer den också kosta. Välj således endast funktion som du faktiskt får användning för.

2. Varumärke

Varumärket är faktiskt viktigare än många tror. Det främsta orsaken till detta är helt enkelt för att kända och välrenommerade företag oftast har bevisat att de håller en högre standard vad gäller effektivitet, hållbarhet och kvalitet. Du vill naturligtvis att din babyvakt ska fungera som den ska och att inte mottagningen ger vika i första taget. Den ska naturligtvis även vara säker att ha i barnrummet eller nära din bebis.

3. Budget

Priset är oftast en indikation på kvaliteten, men inte alltid. I många fall kan en babyvakt vara dyr för att den har många avancerade och högteknologiska funktioner. När du ska välja en babyvakt bör du således inte stirra dig för blind på priset. Visst är priset viktigt att ha i åtanke, men det behöver inte alltid betyda mer än just vad produkten kostar. Titta istället på recensioner och omdömen, samt vilka egenskaper och funktioner som babymonitorn har.

Att använda babyvakt

Att använda en babyvakt är något som de allra flesta föräldrar klarar av, men användarvänligheten kan helt klart variera beroende på vilken modell och vilket varumärke du väljer att använda dig av.

 • Babymonitorn gör det möjligt för dig att höra om ditt barn vaknar under sovstunden och är ledsen eller behöver hjälp att somna om igen.
 • En babyvakt består av två stycken enheter. Genom att placera den ena enheten hos ditt barn och själv ha tillgång till den andra kan du enkelt höra om ditt barn vaknar, se din bebis med hjälp av video eller till och med kommunicera med bebisen.
 • En stor fördel med babymonitorn är att du kan njuta av din egentid medan bebisen sover, utan att ständigt behöva gå in och kolla så att bebisen sover tryggt. Det enda du behöver göra är att lyssna efter ljud eller följa bebisens sömn i kameran.
 • Se till att du väljer en babyvakt som du verkligen kan lita på och som har en bra och lång räckvidd. På så sätt kan du ta hand om disken på undervåningen medan bebisen sover, sätta på en tvättmaskin eller passa på att njuta av skön sol på balkongen.

FAQ babyvakt – Vanliga frågor och svar

Hur fungerar en babyvakt?

En babyvakt fungerar likt radio som skickar över ljud och bild från en enhet till en annan. Det gör att du kan höra (och i vissa fall se) ditt barn utan att befinna dig i samma rum.

Vilken babyvakt ska man köpa?

Vilken babyvakt du ska köpa beror helt på vad det är för behov du har och vilka funktioner som är viktiga för just dig. På marknaden finns det modeller som passar alla.

När kan man börja använda babyvakt?

En babyvakt kan du börja använda så fort ni har kommit hem från förlossningen. Babymonitorn ställer du bara i närheten av barnets sovplats och har den andra enheten där du befinner dig.

Hur lång räckvidd har en babyvakt?

Hur lång räckvidd en babyvakt har beror på vad det är för modell du valt att köpa. Det vanligaste är att räckvidden ligger någonstans mellan 300 meter och 500 meter.

Hur länge kan man använda babyvakt?

Babyvakten kan du egentligen använda så länge du har behov av den. När barnet blir större kan babymonitorn fungera som en lekvakt istället för sovvakt när barnet pysslar i sitt eget rum.

Är det farligt att använda babyvakt?

De babymonitors som finns på marknaden idag är testade och godkända. Du behöver därför inte oroa dig för att de är farliga för ditt barn. Dock ska de hållas utom räckhåll.

Utsätts barnet för strålning när man använder babyvakt?

Barnet utsätts inte för farlig strålning så länge användarbeskrivningen följs och du väljer en godkänd babyvakt som är kontrollerad och testad. Undvik därför de allra billigaste modellerna från okända märken.

Vad kostar en babyvakt?

Hur mycket en babyvakt kostar varierar väldigt mycket. De billigare modellerna kostar vanligtvis runt 400-600 kronor, medan de mer avancerade modellerna ligger på cirka 800 kronor och upp till flera tusen kronor.

Foto av författare
Om författaren
Jasmin Karlsson
Småbarnsmamma med tre små godingar. Älskar att skriva och umgås med familjen. Just nu föräldraledig men skriver artiklar åt Babykul.se. Arbetar annars i butik med barnleksaker och babyprodukter.

Lämna en kommentar