Capidi Babyvakt recension 2023

Foto av författare
Skriven av:
Jasmin Karlsson
Uppdaterad senast:

Capidi babyvakt är en babymonitor med bra ljud och räckvidd. Den är lätt att använda och fungerar felfritt. Det för gör att du som förälder kan känna dig trygg och ha koll på ditt sovande barn när du befinner dig i ett annat rum. Capidi babyvakt är en mycket populär produkt som vunnit olika tester. Jag har testat produkten och är mycket nöjd med resultatet. Här hittar du min detaljerade recension av Capidi babyvakt.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Sammanfattning, recension av Capidi babyvakt

Capidi babyvakt är en mycket bra babyvakt, även kallad babymonitor, babyalarm eller babywatcher. Den fungerar bra och är enkel att använda. Den är särskilt utvecklad för noggranna föräldrar som vill ha en pålitlig babyvakt med enkla inställningar. Enkelhet och hållbarhet är i fokus utan att tumma på ljudkvaliteten.

Ljudupptagningen är mycket bra och särskilt uppskattat är vibration- och räckviddslarmet som fungerar som extra trygghet.

Ytterligare en stor fördel är den låga strålningen vilket gör att produkten är säker att använda omkring de allra minsta barnen.

Betyg: 5/5

Bästa pris på Capidi babyvakt

Recension av Capidi babyvakt

Bästa babyvakten

Pris: ca 995kr
Mått: 28 x 14,5 x 4,3 cm
Vikt: 470 gram
Räckvidd: 800 meter
Maximal strålning: 10mW
Batteritid: Över 100 timmar
Liknande produkter: Padwico Babyvakt, Philips Avent babyvakt, Motorola babyvakt

Produktegenskaper

 • ✅ Användarvänlig
 • ✅ Mycket låg strålning
 • ✅ Bra ljudupptagningsförmåga
 • ✅ Lång batteritid
 • ✅ Räckviddsalarm med vibration
 • ✅ Batterivarning
 • ❌ Relativt dyr
 • ❌ Ingen videofunktion

Capidi babyvakt är en mycket pålitlig och användarvänlig babymonitor. Tack vare de enkla inställningarna går det snabbt att sätta igång och använda produkten. Strålningen är mycket låg och räckvidden är lång vilket gör att den är både säker och flexibel att använda. De flesta användaromdömen lyfter den goda ljudupptagningsförmågan.

Vill du läsa om andra babyvakter, läs gärna vår artikel om bästa babyvakten.

1. Kvalité

Capidi babyvakt är en högkvalitativ babymonitor som känns pålitlig och säker att använda. Jag tycker att den var mycket lätt att använda och jag hade inga problem att komma igång. Jag gillar framför allt att jag kan känna mig trygg när jag använder den här babyvakten.

Ljudkvaliteten är utmärkt och dessutom går det att justera både mikrofonen och volymen. Jag upplevde aldrig att det blev dålig ljudkvalitet när jag flyttade monitorn längre bort. Jag höll mig dock alltid inom den rekommenderade räckvidden på 800 meter vilket är mer än nog för de flesta hem.

Ytterligare en fördel med Capidi babyvakt är att den känns liten och behändig utan att tumma på kvaliteten.

2. Upplevelse

Jag är mycket nöjd med den här babyvakten från Capidi. Den är mycket lätt att använda tack vare få knappar. På barnets enhet behöver du endast sätta igång enheten och justera volymen. Det finns en tydlig power-knapp och volymknappar som gör det enkelt att komma igång samt anpassa användningen. På föräldrarnas enhet går det även att justera vibrationsalarmet.

Batterivarningen sker både på barnets och föräldrarnas enhet vilket gör att du som förälder kan känna sig trygg. Överknapparna finns det en liten display som indikerar dina ljudinställningar vilket gör det enkelt att förstå den nuvarande volymen på babyvakten.

Överlag tycker jag att det är en mycket positiv upplevelse med Capidi babyvakt. Det inbyggda batteriet med lång batteritid förstärker trygghetskänslan. Jag gillar även att produkten har en så kallad ”belt clip” som kan fästas på kläder.

3. Pris

Produkten är i dyraste laget och kostar cirka 1 000 kronor. Jag tycker att den är värd sitt pris eftersom det håller mycket hög kvalitet och är enkel att använda. Det finns babyvakter från cirka 500 kronor upp till flera tusentals kronor. De dyrare varianterna har ofta en video där du som förälder kan se barnet..

4. Slutsats

Den här babyvakten från varumärket Capidi är ett mycket bra val om du vill ha en pålitlig och högkvalitativ babymonitor som är lätt att använda. Jag gillar verkligen enkelheten i kombination med kvaliteten. Capidi har fokuserat på det som vi föräldrar verkligen bryr oss om – tryggheten.

Med bra ljud, lång räckvidd, vibrationsalarm och lång batteritid så kan jag som förälder känna mig trygg även om jag befinner mig flera hundra meter bort från mitt sovande barn. Den mycket låga strålningen är såklart ytterligare en stor fördel.

Priset är högt, men det finns flera babyalarm som kostar mycket mer vilket gör att jag ändå tycker att Capidi babyvakt är värd sitt pris och ett bra köp.

Betyg: 5/5

Att använda Capidi babyvakt

Det är mycket smidigt och enkelt att använda Capidi babyvakt. Produkten består av två enheter; en som läggs intill barnet och en som du som förälder bär med dig. Allt du behöver göra är att ställa in mikrofonen på barnets enhet och volym och vibration på din enhet.

Efter några få inställningar är babyvakten redo att användas. Du kan lägga barnets stationära enhet invid barnet eller fästa den på sängen. Din enhet bär du mer dig. Du kan antingen lägga den bredvid dig på bordet eller fästa den på dina kläder. Förälderns enhet har en utrustats med en ”belt clip” för att enkelt kunna fästa den på kläderna eller på väskan.

Capidi babyvakt laddas smidigt via micro-USB, vilket är samma kabel som används till de flesta mobiltelefoner. Det gör det enkelt att ladda babyvakten även om du är på resande fot. Självklart kan du även ladda den genom ett vanligt eluttag.

Vad som gör Capidi babyvakt användarvänlig:

 • Enkel laddning via micro-USB.
 • Endast de viktigaste inställningarna.
 • Tydliga inställningar för volym och vibration.

Läs gärna vår köpguide om babyvakt för att läsa mer om vad du ska tänka på när du köper babyvakt.

Bakgrund till företaget Capidi

Capidi är ett marknadsledande varumärke inom elektroniska produkter, inklusive produkter för små barn. Capidi AB är ett svensk företag som grundades 1985. Sedan starten har de utvecklat och sålt olika smarta elektroniska produkter.

År 2000 utvecklade Capidi en ny form av babyalarm då de utvecklade produkter med mycket låg strålning. Företaget fortsatte att fokusera på säkra elektroniska barnprodukter och några år senare lanserade de bland annat en säkerhetstimer för vägguttag och brandvarnare med lång livslängd.

Samma teknik används i Capidi Babyvakt vilket gör det till den babymonitor med lägst strålning på marknaden. Deras säkra, användarvänliga och hållbara produkter har gjort Capidi till ett mycket populärt varumärke hos småbarnsföräldrar.

FAQ Capidi babyvakt – Vanliga frågor och svar

Är Capidi babyvakt bra?

Capidi babyvakt är en mycket bra babymonitor som är trygg och lätt att använda. Med lång räckvidd, bra ljud och låg strålning är det en av de bästa babyalarmen på marknaden. Kvaliteten är hög vilket motiverar priset.

Är Capidi babyvakt svår att använda?

Capidi babyvakt är enkel att använda. Användaren ställer enkelt in mikrofon, volymen och vibrationslarmet och får varningar om batteriet håller på att ladda ur. Capidi babyvakt innehåller inga onödiga inställningar och funktioner, vilket gör den mycket användarvänlig.

Har Capidi babyvakt bra batteritid?

Capidi babyvakt har en mycket bra batteritid på över 100 timmar. Enligt tillverkaren så har produkten en standbytid på 109 timmar.Foto av författare
Om författaren
Jasmin Karlsson
Småbarnsmamma med tre små godingar. Älskar att skriva och umgås med familjen. Just nu föräldraledig men skriver artiklar åt Babykul.se. Arbetar annars i butik med barnleksaker och babyprodukter.

Lämna en kommentar