Test av Braun ThermoScan 7+ örontermometer 2022

Foto av författare
Skriven av:
Jasmin Karlsson
Uppdaterad senast:

Braun har länge varit populära när det kommer till produkter för hela familjen, och har med ThermoScan 7+ utvecklat en ännu snabbare och mer pålitlig mätning av temperaturen i örat. Jag har testat Braun ThermoScan vid åtskilliga tillfällen och kommer här att gå igenom hur den fungerar och vilka för- och nackdelar jag har identifierat. 

En örontermometer är något du verkligen ska ha hemma eftersom du snabbt och enkelt kan kontrollera temperaturen på både dig själv eller dina barn. Det är det mest pålitliga sättet att kontrollera eventuell feber på, vilket gör att du slipper uppsöka vården enbart i detta syfte om du känner dig dålig. 

Bildbästa_tyngdtäckeKöp
Braun ThermoScanBraun ThermoScan 7+ Örontermometer
✅ Enkel att använda
✅ Passar för alla åldrar
✅ Tydliga färg- och ljudsignaler
✅ Ger ett pålitligt resultat
✅ Praktiskt nattläge
✅ Engångsskydd ingår
Köp här

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Braun ThermoScan 7+ Örontermometer

Braun ThermoScan 7 örontermometer

Fördelar och nackdelar med Braun ThermoScan 7+ Örontermometer

 • ✅ Enkel att använda
 • ✅ Passar för alla åldrar
 • ✅ Tydliga färg- och ljudsignaler
 • ✅ Ger ett pålitligt resultat
 • ✅ Praktiskt nattläge
 • ✅ Engångsskydd ingår
 • ❌ Termometern kommer inte ihåg senaste åldersinställningen
 • ❌ Något dyr

Bästa pris på Braun ThermoScan 7+ örontermometer

Så fungerar Braun ThermoScan 7+ Örontermometer

Age Precision-teknik

Örontermometern har en speciell teknik som gör att värdet på temperaturen som visas mäts utifrån ålder på den som använder den. Jag kan välja mellan 0-3 månader, 3-36 månader eller 36 månader+. Detta gör mig väldigt trygg vid användandet av den, eftersom jag vet att jag får exakta resultat för den person i familjen som det gäller. 

Det är extra skönt att ha en termometer som fungerar för hela familjen så att jag slipper ha en massa olika produkter hemma eller med mig när vi är ute och reser.

Kontrollsystem

Färgindikatorn, som blir grön eller röd, är anpassad efter åldern på den man mäter temperaturen på. När det lyser rött betyder det att personen har feber, vilket är enormt tydligt och bra. Dessutom kommer en liten larmsignal som bekräftar att mätningen har utförts på ett korrekt sätt. 

ExacTemp-teknik 

Indikatorn för stabilitet, ExacTemp, möjliggör exakt temperaturmätning genom att säkerställa att termometerns läge är rätt. 

Nattläge

En funktion som jag verkligen uppskattar är nattläget på termometern. Den kan användas enkelt i mörker, till exempel om tempen ska tas på ett barn som sover, och dessutom har den ett tyst läge. 

Linsskydd

Något väldigt positivt med Braun ThermoScan 7+ örontermometer är att den levereras med 21 stycken linsskydd, eller kåpor, som ska användas vid varje användning och därefter kastas för att optimera hygienisk användning. Eftersom man annars kan behöva köpa till sådant som inte ingår så är det här ett stort plus eftersom de dessutom räcker länge. 

Så används Braun ThermoScan 7+ Örontermometer

En av de största fördelarna med Braun ThermoScan är att den både är enkel och att det går snabbt att ta febern.

 1. Det är enkelt att sätta på, vilket jag gör med på/av-knappen längst ned.
 2. Därefter ställer jag in åldern genom att klicka på symbolen med ett barn på och väljer mig fram till rätt antal ålder.
 3. Sedan sätter jag på ett linsskydd, för in termometern en bra bit in i örat och trycker på knappen som ser ut som en temperaturmätare högst upp. Det är viktigt att hålla kvar termometern inne i örat tills ljudsignalen kommer om att det är färdigt.
 4. Efter användandet trycker jag som på ett handtag på knappen under termometern så att linsskyddet går av, varpå detta slängs.

Slutsats Braun ThermoScan 7+ Örontermometer

Få saker slår produkter som är enkla och smidiga att hantera, vilket är en av många anledningar till varför jag med glädje kan rekommendera Braun ThermoScan 7+ örontermometer med dess funktioner.

Att ha en termometer som passar alla i hemmet och som ger ett resultat på bara några sekunder är mycket tacksamt.

Det finns ett antal varianter på marknaden redan, men just den här versionen har utlovat bättre funktion och ännu större korrekthet. Efter en längre tids användning är jag mer än beredd att intyga att den håller vad den lovar och att den helt klart är värd priset. 

Foto av författare
Om författaren
Jasmin Karlsson
Småbarnsmamma med tre små godingar. Älskar att skriva och umgås med familjen. Just nu föräldraledig men skriver artiklar åt Babykul.se. Arbetar annars i butik med barnleksaker och babyprodukter.

Lämna en kommentar