Babysitter bäst i test – hitta bästa babysittern 2023

Foto av författare
Skriven av:
Jasmin Karlsson
Uppdaterad senast:

Det finns många fördelar med att investera i en riktigt bra babysitter. Med en babysitter kan du som förälder få en trygg och säker plats för ditt barn under tiden du pysslar med annat. Bebisen har möjlighet att sitta och leka, vila en stund eller bara observera vad du gör.

Idag finns det många fina och högkvalitativa babysitters att välja mellan och det är inte alltid lätt att veta vilken som är bästa babysittern. Med detta bäst i test hittar du säkra, godkända och roliga babysitters som ger ditt barn underhållning och bekvämlighet på en och samma gång.

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Bästa babysittern 2023 – 6 st testade modeller

Marknaden är rannsakad till max och när nedan hittar du sju stycken mycket fina och moderna babysitters som kan användas redan från nyfödd. Produkterna kommer från olika tillverkare och i olika prisklasser, så att du kan hitta en som passar dig så bra som möjligt.

Vi har utsett vinnare i kategorierna bästa babysitter, bästa prisvärda babysitter samt bästa babysitter med vibration.

Vill du fördjupa dig mer i vilka olika funktioner som finns kan du läsa vår kompletta köpguide för babysitter.

1. Babybjörn Bliss babysitter – bäst i test

Bästa babysittern 2023

Babybjörn Bliss Babysitter - Bästa babysittern

För- och nackdelar

 • ✅ Enkel att fälla ihop och förvara
 • ✅ Kan omvandlas till en barnstol
 • ✅ Vändbart tyg som kan tvättas i maskin
 • ❌ Ligger i den högre prisklassen
 • ❌ Saknar leksaker

Babybjörn Bliss är ett bra val för dig som söker en högkvalitativ och trygg babysitter som är ergonomiskt utformad och också den bästa babysittern 2023 enligt oss.

Den här produkten är tillverkad i ett stabilt material och har en skön vaddering som ger en mycket ombonad känsla. Att Babybjörn Bliss kan användas från nyfödd och upp till 2 års ålder är också ett stort plus.

När barnet väger mer än 9 kg kan babysittern göras om till en vanlig barnstol genom att vända på yttertyget. Här har du även möjlighet att justera ryggstödet i flera olika nivåer, varav en gör den helt hopfällbar och enkel att transporter.

Vill du läsa mer om produkten rekommenderar vi att ta del av vår fördjupade recension av Babybjörn Bliss babysitter.

2. Maxi-Cosi Kori babysitter

Bästa prisvärda babysitter

Maxi-Cosi Kori Babysitter - Bästa prisvärda babysitter

För- och nackdelar

 • ✅ Klassisk babystol med gungfunktion
 • ✅ Prisvärd!
 • ✅ Avtagbar klädsel som kan tvättas i maskin
 • ❌ Ganska intetsägande design
 • ❌ Inga tillbehör medföljer

Maxi-Cosi Kori Babysitter är en klassisk babystol i en modern design som står stadigt och tryggt på golvet. Den här babysittern kan du enkelt justera i tre lutningslägen med ett enhandsgrepp, men du kan också välja om den ska vara stillastående eller gungande.

När du ska ut och resa eller bara vill ha mer utrymme hemma kan du enkelt fälla ihop Maxi-Cosi Kori så att den blir helt platt, vilket gör att den tar upp mindre plats och blir lättare att transportera. Tyget är dessutom avtagbart och kan stoppas in i tvättmaskinen när det är dags för rengöring.

3. 4moms MamaRoo Multi-Motion Baby Swing

Bästa babysitter med vibration

4moms MamaRoo Multi-Motion Baby Swing - Bästa babysitter med vibration

För- och nackdelar

 • ✅ Kan kopplas till mobilen och styras med app
 • ✅ Fem hastighetslägen för gungning
 • ✅ Kommer med fina tillbehör
 • ✅ AC adapter medföljer i köp
 • ❌ Mycket högt pris
 • ❌ Kan endast användas upp till 6 månaders ålder
 • ❌ Spädbarnsinlägg medföljer ej

Är du ute efter en mycket exklusiv och lyxig babysitter och är beredd att betala därefter är 4moms MamaRoo Multi-Motion Baby Swing ett bra alternativ. Den här fina stolen kan inte bara vagga ditt barn i flera olika hastigheter, utan den är också tillverkad i ett mjukt och behagligt mesh som ger en mycket god andningsförmåga.

4moms MamaRoo Multi-Motion Baby Swing är även utrustad med tre lekbollar som kan snurra och som stimulerar och underhåller ditt barn medan du har händerna fria. Vill du spela barnets favoritsånger kopplar du bara upp babysittern till din MP3 eller mobiltelefon.

4. Stokke Steps Bouncer babysitter

Stokke Steps Bouncer babysitter

För- och nackdelar

 • ✅ Ger avkoppling genom att vagga din bebis
 • ✅ Framtagen i samarbete med sjukgymnaster
 • ✅ Utrustad med avtagbar leksaksstång och 5-punktsbälte
 • ❌ Högre prisklassen
 • ❌ Stor design som gör den klumpigare att förvara

Detta är en riktigt högkvalitativ babysitter som gillas av både oss av andra användare till babysittern. Den faller på mållinjen i vårt test av bästa babysittern men är helt klart en av våra favoriter.

Stokke Steps Bouncer är ett bra val för dig som söker en baby-sitter som kan vagga ditt barn till sömns. Den här fina stolen från Stokke är nämligen utrustad med en mekanism som ger den en vaggande rörelse som ger barnet känslan av att befinna sig i din famn.

För att säkerställa att din lilla bebis får den bästa komforten och det bästa stödet är Stokke Steps Bouncer framtagen tillsammans med sjukgymnaster. Den har också en mycket fin leksaksstång som medföljer i köp, såväl som ett 5-punktssele.

Stokke Steps Bouncer kan även monteras på en Stokke stol för att komma upp från marken och vara i samma höjd som familjen.

Här kan du hitta vår omfattande recension av Stokke Steps Bouncer babysitter.

5. Beemoo Rocker Babysitter

Beemoo Simple Rocker Babysitter

För- och nackdelar

 • ✅ Utrustad med många fina och lugnande melodier
 • ✅ Lugnar barnet genom att vagga sidledes
 • ✅ Kommer i flera fina färger
 • ❌ Kräver tillgång till ström
 • ❌ Kan endast användas upp till 6 månader
 • ❌ Går inte att fälla ner

Beemoo har skapat en mycket fin och praktisk babysitter som kommer med många smidiga funktioner. Den här baby-sittern är nämligen utrustad med en gungfunktion som gör att bebisen vaggas sidledes och kan även justeras i fem olika tempo. Du kan alltså själv bestämma hur snabbt eller långsamt vaggningen ska ske.

Beemoo Rocker Babysitter har även många fina ljudfunktioner, där ditt barn kan koppla av till olika melodier. I samband med köp får du med en fin lekbåge som är avtagbar, samt två mjuka och fina figurer som barnet kan titta på.

6. Kaxholmen Babysitter

Kaxholmen Babysitter

För- och nackdelar

 • ✅ Praktisk och stilren design
 • ✅ Har gungfunktion och justerbart ryggstöd
 • ✅ Lätt att ta med på resa
 • ✅ Billig
 • ❌ Bör ej användas av nyfödd
 • ❌ Kräver handtvätt

Kaxholmen Babysitter lämpar sig för dig som söker en stabil och säker sitter i den lägre prisklassen. Kaxholmen Babysitter är en mycket fin och stilrent designad babysitter som passar barn upp till ca 9 kg, vilket motsvarar ca 6-8 månader.

Den här produkten är utrustad med ett justerbart ryggstöd i flera olika lägen och har även en gungfunktion som du enkelt kan låsa vid behov. Den är dessutom mycket lätt att fälla ihop och transporter, t.ex. när ni ska ut och resa. Kaxholmen Babysitter bör dock inte användas redan från nyfödd, utan lämpar sig främst för barn som är några veckor gamla.

Fördelar med att använda babysitter

Det finns mängder med fördelar till varför du bör använda dig av en babysitter. Med en babysitter kan ditt barn sitta tryggt och säkert, samtidigt som du har händerna fria till annat. Babysittern kan du till exempel placera i vardagsrummet framför barnprogrammet, men du kan också ha den i badrummet när du behöver duscha och samtidigt ha uppsikt över ditt barn.

 • Enkelt sätt att få händerna fria till annat en stund. Bebisen vilar säkert i babysittern under tiden som du tar hand om disken eller bara vilar armarna en stund
 • Ger ditt barn en trygg, bekväm och ergonomisk plats för vila där det finns stöd för både kropp, rygg och huvud
 • Då många stolar är hopfällbara är de också smidig att ta med på resa och enkel att transporteras i bilen eller i bagaget
 • Kan justeras i flera olika lägen så att du kan välja om barnet ska vila i stolen eller om den ska användas vid lek och mys
 • Kommer i de flesta fall helt färdigmonterad, vilket innebär att du kan börja använda dig av den på en gång
 • En babysitter kan i många fall användas i mer än 6 månader och det ger dig en produkt som du får användning för mycket längre

En babysitter kan oftast användas direkt som nyfödd. Läs gärna vår artikel om när kan man börja använda babysitter?

FAQ babysitter – Vanliga frågor och svar

Vilken babysitter ska man köpa?

Vilken baby-sitter du ska köpa beror helt på vilka behov du har. Idag finns det babysitters som är enklare i både design och utformning, men också babysitters med många avancerade funktioner. Läs gärna vår artikel om bästa babysittern.

När kan man börja sitta i babysitter?

En babysitter kan du använda redan från nyfödd, men det är viktigt att du alltid extrakollar vilken åldersrekommendation som gäller för just den babysitter som du vill köpa.

Hur länge kan man använda babysitter?

Hur länge du kan använda din baby-sitter beror på vilket märke och modell du valt. Det finns babysitters som kan omvandlas till barnstolar och som kan användas upp till 2 år eller ca 13 kg.

Hur rengör man en babysitter?

Det finns flera sätt att rengöra en babysitter. Många har avtagbart tyg som kan tvättas i tvättmaskin, medan andra ska torkas av med en fuktig trasa. Titta på vad som gäller för just din modell.

Kan jag ställa babysitter på ett bord eller en bänk?

Även om babystolar är trygga och stabila bör du aldrig ställa de på ett bord eller en bänk. Om den skulle falla kan bebisen skadas allvarligt i fallet från hög höjd.

Vad kostar en babysitter?

Priset för en babysitter kan variera mycket kraftigt. Det finns babysitters för 400-500 kronor, men också babysitters som kostar 1500 kronor och uppåt. Priset är ofta en indikation på kvalitet, men inte alltid.

Foto av författare
Om författaren
Jasmin Karlsson
Småbarnsmamma med tre små godingar. Älskar att skriva och umgås med familjen. Just nu föräldraledig men skriver artiklar åt Babykul.se. Arbetar annars i butik med barnleksaker och babyprodukter.

Lämna en kommentar