BabyBjörn potta recension 2023 – En smart potta

Foto av författare
Skriven av:
Jasmin Karlsson
Uppdaterad senast:

Vi har testat BabyBjörn potta och jag har fått i uppdrag att skriva recensionen. Det uppskattar jag eftersom produkten är riktigt bra och både jag och mitt barn älskade den. BabyBjörn är ett välkänt varumärke inom baby- och barnprodukter och de tillverkar högkvalitativa produkter.

Vi har testat kvaliteten, undersökt priset och givetvis tagit en titt på hur användarvänlig den här pottan är. Du kan också läsa om hur det är att resa med och rengöra denna BabyBjörn potta, för att du ska kunna avgöra om den passar dig. 

Inlägget innehåller affiliatelänkar. Genom att du handlar via länkarna får vi en provision. Det är inget som påverkar vad du får betala för varan.

Bildbästa_tyngdtäckeKöp
BabyBjörn potta - smart pottaBabyBjörn potta
✅ Mycket hög kvalité
✅ Innerpotta för smidig tömning
✅ Flera färger att välja mellan
✅ Lätt att hålla rent
✅ Låg vikt och kompakt design
Köp här

Recension av BabyBjörn Potta

BabyBjörn potta recension - en bra potta

Pris: ca 320 kr
Mått: 25,5 x 33 x 16,5 cm
Vikt: 540 gram
Liknande produkter: OKBaby potta, Beemo potta

Fördelar och nackdelar med BabyBjörn Potta

  • ✅ Mycket hög kvalité
  • ✅ Innerpotta för smidig tömning
  • ✅ Flera färger att välja mellan
  • ✅ Lätt att hålla rent
  • ✅ Låg vikt och kompakt design
  • ❌ Något högt pris i jämförelse med vissa andra pottor på marknaden
  • ❌ Något dyr

Bästa pris på BabyBjörn Potta

Så fungerar BabyBjörn potta

Det här är en liten potta, vilket gör den lätt att ta med sig överallt. Dessutom är den riktigt enkel att rengöra tack vare innerpottan. Den står stadigt på golvet och är bekväm för ditt barn att sitta på.

Mitt barn fullkomligt älskade att sitta på pottan och göra både nummer ett och nummer två. Pottan är dessutom tillverkad i Sverige och av hållbara material, den känns både stabil och säker att använda. Den har även ett mycket fördelaktigt pris med tanke på dess goda kvalitet.

Denna BabyBjörn potta är ett utmärkt val till potträningen av ditt barn. 

1. Kvalitet 

Det här är en potta som är tillverkad av polypropen och termoplastisk elastomer, vilket är slitstarka och hållbara material. Den tål att tas med överallt och tuffa tag utan att den går sönder. BabyBjörns smarta potta är dessutom väldigt enkel att använda. Den är liten och lätt nog för barnet att själv ställa upp den. Vikten ligger på så lite som 540 gram. När det är dags att tömma den tar du enkelt ur innerpottan, tömmer den och tvättar den med vatten eller torkar helt enkelt bara av den. 

2. Upplevelse 

Min upplevelse av denna BabyBjörn potta är uteslutande positiv. Jag kan inte komma på en enda negativ sak med den. Du kan bland annat välja mellan flera färger och därmed få den i din favoritfärg eller en färg som matchar din inredning. Eftersom vi är ute mycket i skogen, på lekparker och andra platser där en toalett inte alltid finns tillhands var den nätta konstruktionen en stor fördel. Dessutom kunde min dotter sitta länge på den utan att klaga på ont i rumpan eller säga att det var obekvämt. 

3. Pris 

Priset för den här produkten ligger på runt 300 kronor, vilket jag tycker är att bra pris. Speciellt med tanke på hur tålig den är, samt att den är portabel. Pottor med en innerpotta för smidig tömning brukar ha ett något högre pris. Andra pottor med lägre pris är oftast större än den här modellen och därmed klumpigare att ta med sig. Sedan är det också kul att kunna välja mellan olika färger. Om vi saknar någonting så är det ett lock, men eftersom pottan är lätt att torka av är det inte ett måste. 

4. Slutsats 

Så vad blir då det slutliga omdömet för denna BabyBjörn Potta? För mig är det självklart att den får högsta betyg och de andra i testpanelen håller med. Vi som testat den här pottan har barn från tolv månader ända upp till tre år och ingen har varit missnöjd med varken konstruktionen eller bekvämligheten. Det är helt enkelt en potta som passar alla familjer och barn. Priset är dessutom väldigt bra för en så högkvalitativ produkt som dessutom är fri från både BPA och PVC.

Betyget blir 5/5. 

Så används BabyBjörn potta 

När du ska köpa en BabyBjörn potta är det viktigaste att tänka över om ditt barn är redo för potträning. Vanligtvis känner barn sig nyfikna runt 18 till 24 månader, men det kan komma både tidigare och senare också.

Användningen är enkel. Du ställer helt enkelt pottan på golvet, med innerpottan i, och så får barnet sätta sig till ro och utföra sina behov. Pottan har ett praktiskt stänkskydd som gör att den kan användas överallt.

Sedan är det bara att tömma och skölja eller torka ur innerpottan. 

Bakgrund till företaget Babybjörn

Oavsett om du är förälder eller går i väntans tider är Babybjörn troligtvis ett varumärke som du har hört talas om. Babybjörn är idag en av de mest populära och välkända varumärkena inom barnprodukter som finns och i sortimentet hittar du allt från babysitters till bärselen, babysängar, matset, potträningskit och mycket mer.

Historian bakom varumärket började redan år 1961 då den allra första babysittern såldes. Företaget startades av Björn Jakobson som spenderade tid i USA och där fick en mycket bra idé som skulle komma att gynna föräldrar över hela världen. 

Väl tillbaka i Sverige valda han sedan att förverkliga denna. Varumärket riktar sig till alla föräldrar som lägger ett stort fokus på säkerhet och ergonomi. Babybjörn skapar och tillverkar trygga barn- och babyprodukter som håller genom flera generationer och som är framtagna för att förenkla vardagen för småbarnsföräldrar. 

Det är främst säkerheten, men också designen, som har gjort Babybjörn till ett självklart val för många!

FAQ BabyBjörn potta – Vanliga frågor och svar

Varför ska jag välja BabyBjörn potta?

BabyBjörn potta är liten och smidig, enkel att ta med och rengöra. BabyBjörn potta är perfekt att ha nära till hands när det blir bråttom – både hemma och på resan. Pottan är dessutom skön att sitt på och står stadigt på golvet.

Är BabyBjörn potta enkel att rengöra?

BabyBjörn potta är designad med en smidig innerpotta som man enkelt kan lyfta ur för att tömma och rengöra med vatten eller en fuktig trasa. Potta har även ett praktiskt stänkskydd.

Är BabyBjörn potta säker?

Hos säkerhet är BabyBjörn en av de viktigaste punkterna och därför är BabyBjörn potta säker. Pottan uppfyller gällande säkerhetskrav för plast i både Europa och USA. Plasten genomgår stränga tester för bisfenol A (BPA och andra hälsofarliga ämnen.

När kan man börja använda BabyBjörn potta?

Vanligtvis börjar ett barn att potträna runt 18-24 månaders ålder. Detta är såklart individuellt men oavsett om det är tidigare eller senare så är BabyBjörn potta en bra produkt att börja potträna på.

Foto av författare
Om författaren
Jasmin Karlsson
Småbarnsmamma med tre små godingar. Älskar att skriva och umgås med familjen. Just nu föräldraledig men skriver artiklar åt Babykul.se. Arbetar annars i butik med barnleksaker och babyprodukter.

Lämna en kommentar